Fiskelägen

Längs med Höga Kusten finns fiskelägen vars historia sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet. De är i regel fint bevarade och är värda ett besök under högsäsongen då det ofta finns ett fik eller en restaurang öppet.

Fiskeläge

Bönhamn

I en skyddad havsvik hittar du fiskeläget Bönhamn. Det är ett genuint och bra bevarat område med röda sjöbodar tätt intill varandra. Här hittar du även ett kapell som uppfördes av Gävlefiskarna 1658.

För dig som kommer med båt finns det en gästhamn med 40 platser. Hamnen har ett djup av 1-4 meter och det kostar 100 kr per dygn. Gästhamnen har öppet mellan 1 juni och 1 september. Koordinater:

Latitud: N 62º 52.817
Longitud: E 18º 27.052

Norrfällsviken

Norrfällsvikens fiskeläge är över 350 år gammalt. Oavsett om du väljer att besöka det med bil eller båt hittar du en mängd aktiviteter i anslutning till området. Bland annat restauranger, en 18-håls golfbana, minigolf, fritids- och konferensanläggning med mera.

Runt Norrfällsviken finns ett antal naturreservat och en kilometerlång sandstrand. För dig som är historieintresserad hittar du ett antal rösen från bronsåldern här.

Även i Norrfällsviken finns en gästhamn, koordinater:

Latitud: E18°31,4
Longitud: N62°58,7