Boende

boende

I Höga Kusten finns fina möjligheter till bra boenden. Vi rekommenderar att ni besöker booking.com via sökrutan till höger på denna sida (alt. längst ner om ni sitter på en mobil enhet) för att få bästa pris på ett lämpligt boende. Klicka bara i vilka datum ni vill boka så sköter systemet resten – tryggt och säkert. I området finns en mängd boenden av olika typ och prisklass:

 • Stugor
 • Hotell
 • Vandrarhem
 • Gästhamnar

Under högsommaren finns det en hel del trevliga restauranger att äta en god bit mat på. De svalare årstiderna får man dock hålla tillgodo med samma service som invånarna i de små samhällena som ligger längs med kusten: Docksta, Ullånger och Nordingrå för att nämna några. Höga Kusten har inte riktigt etablerat sig som en vinterresort än även om det finns ambitioner på att göra området attraktivt för turism även på vintern. I nuläget rekommenderar vi dock ett besök juni-augusti, det vill säga under de traditionella semesterperioderna. Passa på att kolla upp vad som händer i området under olika perioder så att ni kan kombinera semestern med några trevliga lokala happenings. Till exempel brukar populära events som Höga Kusten Marathon i Nordingrå och festivalen Urkult i Näsåker tidsmässigt gå av stapeln första helgen i augusti varje år.

Boende i världsklass i världsarvet

Naturligtvis finns här även traditionella campingplatser i vackra miljöer. Dessutom är det gott om plats då det är ett relativt oexploaterat och glesbefolkat område. Glöm sommarträngseln och njut av en stunds lugn och ro i vacker natur! På sensommaren och hösten börjar dessutom campingplatserna mattas av rejält. Har ni tur kan ni hitta en fin plats vid foten av Skuleberget helt för er själva.

Oavsett om ni föredrar hotell eller enklare vandrarhem under er vistelse i Höga Kusten finns det alltså något för er. Avstånden är dessutom inte särskilt stora så varför inte prova lite olika boenden? Ena natten kanske ni stannar på en herrgård, en annan på ett vandrarhem medans en natt i någon av de större städerna, Örnsköldsvik, Sundsvall och Härnösand kan vara trevligt om man saknar stadslivet. Norrlandsstäderna har en förmåga att leva upp ordentligt på sommaren och är även de värda ett besök.

2 Svar på “Boende”

 1. Hej,

  Vi är en familj med 5 personer: 2 vuxna och 3 barn – 5, 7 och 11 år. Vi söker på boende för 3-5 nätter mellan 18 till 29 Juli. Har du nånting kvar?

  Tusen tack på förhand.

  Hälsningar
  Zenia Saldanha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*