Hotell Hallstaberget

Hotell Hallstaberget är ett måste för dig som gillar att kombinera lyxigt boende med skidåkning, både sommar och vinter. Vacket beläget på Hallstaberget i Sollefteå erbjuder hotellet ett femstjärnigt boende nära en skidanläggning i världsklass: Hallsta Ski.

Boka nu

Hallsta Ski: skidåkning i världsklass

Sollefteå är Vasaloppsvinnaren Jörgen Brinks hemstad. På vintern anordnar Sollefteå skidor skidtävlingar på Hallsta Ski. På sommaren tränar Charlotte Kalla och resten av Sveriges skidelit på en av Sveriges tuffaste rullskidsbanor. Efter träningen går det att äta en god trerättersmiddag på Hotell Hallstaberget, och varför inte kombinera det med ett besök på hotellets spa?

Hallstaberget är det första du ser när du anländer till Sollefteå. Här hittar du längdspår i världsklass. Snökanoner garanterar spår hela säsongen. På sommaren kan du åka rullskidor. Här finns spår i följande längder (km): 1,3 – 3,3 – 5 – 7,5 – 10 – 15. Rullskidbanan är 5,3 km lång.

På Hallstaberget hålls även det tuffa konditionstestet “Hallstatestet” där idrottare från olika grenar har mätt sina krafter i över 40 år. Testat går ut på att löpa 1800 meter med en stigning på 210 höjdmeter. Skidåkaren Ebba Andersson hade rekordet på 8 minuter och 56 sekunder tills Frida Karlsson slog det 2020. Den nya lyder 8 minuter och 36 sekunder (källa: Aftonbladet).

Rullskidor

För aktuell spårstatus och tävlingar, besök Hallsta Ski:s hemsida.

Panoramautsikt på Hotell Hallstaberget

Hotell Hallstaberget

Från hotellets lokaler har du en storslagen utsikt över Sollefteå vilket är särskilt vackert när snön täcker landskapet och man ser stadens ljus i vintermörkret. Hotell Hallstaberget har inomhus- och utomhuspool och rum med gratis WIFI, platt-TV och DVD-spelare. Äter gör du i stora restaurangen, men panoramautsikt över omgivningen.

Här finns även fina konferenslokaler, även de med panoramautsikt. Lokalerna är luftiga, fräscha och välventilerade vilket gör det till ett svårslaget alternativ.

Relax på Hotell Hallstaberget

I relaxen hittar du fem olika bastuer och två bubbelpooler. Du kan hyra cykel för att till exempel ta dig in till Sollefteå centrum 3 km bort (läs: ned). Hotellet har även ett eget fitnesscenter. Oavsett om du gillar hård träning eller bara att ta det lugnt och äta gott har Hotell Hallstaberget något för dig.

Till och från Hotell Hallstaberget

Till Sollefteå tar du dig enklast med bil, buss. Flyger du är det High Coast Airport som gäller och tåget stannar i Kramfors. Det är dock 3-4 mil från Sollefteå så du måste ha någon form av transfer sista biten. Som vanligt i Höga Kustenområdet tar du dig enklast fram med egen bil. Från riksväg 90 är det skyltat till hotellet strax väster om Sollefteå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*