Höga Kusten Marathon 2018

Löpare

Höga Kusten Marathon går som vanligt av stapeln i början av augusti i vackra Nordingrå. 4 augusti kan du springa kvarts, halv eller helmarathon på en bana som är lika vacker som den är tuff och kuperad. Det finns även kortade distanser, “Minimaran”, som är 2,8 km, samt en tävling för de alldra minsta, “Micromaran” på 420 meter.

Starttider, Höga Kusten Marathon

Helmarathon kl 9:15
Halvmarathon kl 10:30
Kvartsmarathon kl 12:00
(Minimaran kl 11 och Micromaran kl 11:20)

Samling 5 minuter före start. Efteranmälan möjlig en timme före start.

Start och mål sker vid Kusthallen, Nordingrå (GPS, adress: Vågfjärdsvägen 2, 870 30 Nordingrå).

Lämpliga boenden kan hittas via sökrutan på denna sida.

Mer info och anmälan: http://www.hkmarathon.nu

Mer om Höga Kusten Marathon

Höga Kusten Marathon avgörs på en varvbana där ett varv = kvartsmarathon, två varv = halvmarathon och helmarathon är hela fyra varv. Höjdkurvan nedan avslöjar varför tävlingen profilerar sig som både Sveriges vackraste och tuffaste. Banan består av 70% asfalt och 30% grus.

höjdkurva Höga Kusten marathon

Varje varv inleds med en långsam, men obönhörlig stigning upp till 3.5 km. Sedan följer ett flackare parti (varav första delen utgör grusväg) fram till cirka 7,8 km då en riktigt jobbig uppförslöpning väntar. Här kommer du med stor sannolikhet träffa på flera löpare som väljer att växla löpning med gång. Varvning och målområde är en trevlig upplevelse med hejande publik i denna folkfest i Nordingrå. Läs mer om bansträckningen på jogg.se.

 

Kommentarer är stängda.